Reinaknuten

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Reinaknuten (787 moh)

 

Hvor

Selve toppen ligger i Hjelmeland kommune.

Hyttefeltet til Bjørheimsheia i Strand kommune. Fra Tau, kjør  til Bjørheimsbygd og sving av til høyre i retning Leite og Jørpeland.  Etter noen km står det merket skilt opp til venstre mot Reinaknuten. Opparbeidet parkeringsplass i enden av veien.

 

Beskrivelse

Turen starter i Strand kommune og går på god sti øst i lettgått terreng. Videre stiger det en del opp mot Krossen før det flater ut igjen. Ved foten av Reinaknuten kommer vi over i Hjelmeland kommune og har en siste bratt stigning opp. Hvis ikke den bratte siste etappen har tatt pusten din på vei opp, så kommer synet som møter deg til å gjøre det. Selve toppen og utsikten kommer ganske brått på og er fantastisk. Fjellet er mektig for alle som kjører på vei nede langs Tysdalsvatnet, og du blir garantert ikke skuffet over å være på toppen. Mange år siden jeg var her, men dette er virkelig en topptur som står høyt på ønskelista til å gjentas.

 

Hvor krevende?

Relativt krevende topptur. Terrenget er ikke så krevende bortsett fra et par bratte stigninger, men kombinert med lengde så er det ikke en tur som passer for de aller minste eller de med dårlig fysisk form. Alle som kommer opp, vil uansett være glad for at de tok turen selv om den kanskje ble litt lang og tung. Du må beregne 2 - 3 timer opp. Ned går det minst en halv time kortere.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

Helgeturen 2, Stavanger Aftenblad.

God Tur! Stavanger Turistforening.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)